Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

Nieuwsregio

Inhoud syndiceren
Bijgewerkt: 3 uur 32 min geleden

Betaalbare starterswoningen op locatie Vosseschans en Fontein

7 uur 46 min geleden

Jongeren die noodgedwongen uit Ter Aar vertrekken vanwege een gebrekkig aanbod van betaalbare starterswoningen in het dorp. Veel starters wijken uit naar omliggende gemeenten voor het kopen van hun eerste woning. Het CDA wil het tij keren en zet daarom in op het realiseren van meer betaalbare starterswoningen. De Ter Aarse CDA-kandidaat Brent Wijshijer is duidelijk: ‘Koopwoningen worden steeds duurder en starters kunnen de concurrentie met doorstromers niet aan. Het feit dat starters slechts 101 procent van de woningwaarde kunnen lenen, terwijl de doorstromers meer voor hun huis krijgen en dankzij de overwaarde starters kunnen overbieden, is oneerlijke concurrentie waar een oplossing voor moet worden gevonden.’ Volgens Wijshijer zijn er in Ter Aar verschillende mogelijkheden om starters voor het dorp te behouden: ‘Op de locaties van de huidige basisscholen De Fontein en De Vosseschans komt met de komst van de nieuwe schoollocatie grond vrij voor woningbouw. Met de al geplande komst van een woonzorgcentrum voor ouderen op de huidige plek van basisschool Het Kompas ontstaan er waardevolle mogelijkheden om net als voor oud ook voor jong passende en betaalbare woningen te creëren.’

Lasergamen op zondag 1 april en maandag 2 april

11 uur 46 min geleden

Is paintball net te heftig voor je, maar houd je wel van actie? Dan ben je met Pasen bij ons aan het goede adres! We verbouwen onze sporthal tot een ware lasergame area. Heb jij je vizier al op scherp staan en scoor je de meeste punten? Dan ben jij de enige echte winnaar van “Lasergame De Vlinder”! We spelen in rondes van 15 minuten (uitleg + actief spelen). Reserveer alvast jouw spel via www.devlinderteraar.nl/reserveren.

Geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar. Min. 4 deelnemers en max. 16 deelnemers per ronde.

Zondag 1 april + maandag 2 april – 12:00 tot 20:00

Prijzen:           

Lasergamen:  €5,00 p.p. per ronde Onbeperkt Tapas + 1 ronde lasergamen: €24,95 p.p. Heerlijk 3-gangen diner + 1 ronde lasergamen: €29,95 p.p. High Wine + 1 ronde lasergamen: €21,50 p.p. High Wine Deluxe + 1 ronde lasergamen: €29,95 p.p.

 Adres: Aardamseweg 75
Plaats: Ter Aar
zondag: 01-04-2018 om 12:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Swingo in De Vlinder op 31 maart

11 uur 46 min geleden

Een avondje lekker dansen en meezingen met de beste hits, en tegelijkertijd een spelletje BINGO spelen! Het kan allemaal tijdens de SWINGO! Heb je jouw muziekkennis paraat? Want in plaats van getallen, streep je de liedjes die je hoort af op jouw SWINGO kaart. De bovenste rij, het kruis of de volle kaart? Dat zijn mooie prijzen waard!

Zaterdag 31 maart – 22:00               

Deelname: €10,00 per persoon

 Adres: Aardamseweg 75
Plaats: Ter Aar
zaterdag: 31-03-2018 om 22:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Geslaagde muzikale Cruise!

11 uur 46 min geleden

Het jaarconcert op zaterdag 17 maart in theaterzaal Kaleidoskoop is een mooie muzikale Cruise geworden! Het publiek werd aan het begin door kapitein en voorzitter John Boere met scheepsbel ontvangen en vervolgens naar hun plek gebracht. Voor de donateurs met vrijkaarten waren speciale vip-plaatsen op de voorste rijen in de zaal gereserveerd, zodat zij van een mooi uitzicht konden genieten.

Samen met het harmonieorkest o.l.v. eerste stuurman (en dirigent) Nick Hoogland maakte het publiek in korte tijd een prachtige wereldreis. Nick had voor deze gelegenheid filmbeelden en foto's opgezocht, die goed pasten bij de muziekstukken. De bootreis ging via Spanje naar het Middelandse Zee-gebied en om uiteindelijk in Japan een korte tussenstop te maken. In de pauze kon men even bijkomen onder het genot van een drankje in de lounge of kon men een gokje in het casino wagen.

Daarna ging de cruiseboot verder voor een bezoek aan Zuid Amerika om uiteindelijk terug te keren naar Nieuwkoop. Na afloop bleef het publiek nog lange tijd met de bemanning en medereizigers napraten in de bar over deze mooie bootreis.

Stop op ontwikkeling supermarkten Intratuin

16 uur 46 min geleden

Woensdagmorgen is bekend geworden dat de raad van Nieuwkoop heeft ingestemd met het nemen van een voorbereidingsbesluit om de mogelijke komst van supermarkten bij de Intratuin te voorkomen. Op initiatief van VVD, CDA, Natuurlijk Nieuwkoop, SGP-Christenunie en Fractie Mur is aan dit besluit gewerkt. Concreet betekent dit dat er gedurende een jaar geen supermarkten geëxploiteerd mogen worden en het bestaande bestemmingsplan gaat worden herzien. In de tussentijd moet de gemeente in gesprek met de ontwikkelaar om andere mogelijkheden voor de locatie te bekijken. Vanuit de politieke partijen zijn zorgen geuit over de verkeersveiligheid, over de leefbaarheid en vitaliteit van het centrum en over de wenselijkheid van een nieuwe supermarktlocatie in de kern Ter Aar. Afgelopen weken is er in beslotenheid gewerkt aan het voorbereidingsbesluit. Donderdag 8 maart is dit besluit met 12 stemmen voor (Natuurlijk Nieuwkoop, CDA, VVD, SGP-Christenunie en de Fractie Mur) en 7 stemmen tegen (SBN en D66) aangenomen. De partijen roepen het College op om direct te starten met de gesprekken met de projectontwikkelaar om het project definitief van de baan te krijgen. Volgens de initiatiefnemende politieke partijen moet er geluisterd worden naar de brede roep vanuit de gemeenschap tegen de ontwikkeling van een nieuwe supermarktlocatie. De veiligheid van de Kerkweg, de versnippering van het winkelbestand in Ter Aar, de zorgen vanuit de omwonenden, en de gevolgen voor de ander winkelcentra in de gemeente hebben ervoor gezorgd dat de partijen op korte termijn tot dit plan zijn gekomen.

SGP-ChristenUnie tegen ontwikkeling supermarkten Intratuin

ma, 19/03/2018 - 18:00

Op initiatief van VVD, CDA, Natuurlijk Nieuwkoop, SGP-Christenunie is aan dit besluit gewerkt. Concreet betekent dit dat er gedurende een jaar geen supermarkten geëxploiteerd mogen worden en het bestaande bestemmingsplan gaat worden herzien. In de tussentijd moet de gemeente in gesprek met de ontwikkelaar om andere mogelijkheden voor de locatie te bekijken.

Vanuit de politieke partijen zijn zorgen geuit over de verkeersveiligheid, over de leefbaarheid en vitaliteit van het centrum en over de wenselijkheid van een nieuwe supermarktlocatie in de kern Ter Aar. Afgelopen weken is er in beslotenheid gewerkt aan het voorbereidingsbesluit. Donderdag 8 maart is dit besluit met 12 stemmen voor (Natuurlijk Nieuwkoop, CDA, VVD, SGP-Christenunie en de Fractie Mur) en 7 stemmen tegen (SBN en D66) aangenomen. De partijen roepen het College op om direct te starten met de gesprekken met de projectontwikkelaar om het project definitief van de baan te krijgen.

Volgens de initiatiefnemende politieke partijen moet er geluisterd worden naar de brede roep vanuit de gemeenschap tegen de ontwikkeling van een nieuwe supermarktlocatie. De veiligheid van de Kerkweg, de versnippering van het winkelbestand in Ter Aar, de zorgen vanuit de omwonenden, en de gevolgen voor de ander winkelcentra in de gemeente hebben ervoor gezorgd dat de partijen op korte termijn tot dit plan zijn gekomen.

Hoe nu verder?

In de week van 12 maart is er begonnen aan de eerste sloopwerkzaamheden. De SGP-ChristenUnie zal zichzelf en het college aan blijven sporen mogelijkheden te zoeken om deze voor velen ongewenste ontwikkeling een halt toe te roepen. Wij willen en kunnen geen belofte doen dat er bij de Intratuin nooit een supermarkt zal komen want dat zou een loze belofte kunnen zijn (zeker in deze verkiezingstijd willen wij daar niet aan meedoen). Wel kunnen wij u beloven ons er niet zo maar bij neer te leggen omdat deze ontwikkeling desastreus zal zijn voor onze lokale middenstand en ook andere kan schaden zoals omwonenden.

 

Feestelijke opening vrijeschool-peutergroep op 24 maart

ma, 19/03/2018 - 14:21

Op zaterdag 24 maart zal wethouder Alberta Schuurs om 12:30 uur de feestelijke opening van de nieuwe vrijeschool-peutergroep ‘Wilgenroosje’ in Mijdrecht verrichten. Dit gebeurt tijdens het openingsfeest van deze nieuwe peutergroep tussen 11:00 tot 13:00 uur op de Oosterlandweg 16 A in Mijdrecht. Het feest wordt georganiseerd door het Initiatief Vrije School Groene Hart en kinderopvang-organisatie Partou.

Het openingsfeest staat in het teken van Palmpasen en de lente en is bedoeld voor alle kinderen en ouders die zin hebben in een leuke zaterdag-activiteit. Kinderen kunnen broodhaantjes bakken en palmpaas-takken versieren, ouders kunnen bijpraten onder het genot van iets te drinken en lekkers, én natuurlijk een kijkje nemen bij de nieuwe peutergroep. Op vrijeschoolgroenehart.wordpress.com vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Grote stap voor Vrije School Groene Hart

De initiatiefgroep Vrije School Groene Hart is blij met de start van de vrijeschool-peutergroep in samenwerking met Partou. “Het is een echte mijlpaal. Het starten van deze peutergroep brengt de komst van een vrijeschool in Mijdrecht een stuk dichterbij”, aldus Margreet Weenink, initiatiefneemster van de Vrije School Groene Hart. “Een peutergroep voedt de komende kleuterklas. Via deze groep is instroom van onderaf naar de kleuterklas gewaarborgd en dat is belangrijk. Verder zegt het feit dat Partou toekomst ziet in deze groep en in de kinderopvang bij de school, veel over de prognoses en de toekomst van het vrijeschoolonderwijs in deze regio.”Adres: Oosterlandweg 16A
Plaats: Mijdrecht
zaterdag: 24-03-2018 om 11:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Win een metamorfose op de Ladies Night!

ma, 19/03/2018 - 10:00

Wil jij een metamorfose winnen?? Kom dan langs op de High Wine Ladies Night van Sportcentrum Nieuwkoop op 14 april 2018.

Op 14 april 2018 verloten wij onder de dames die aanwezig zijn op de High Wine Ladies Night een volledige metamorfose! De lente is dan inmiddels al weer begonnen dus tijd voor een frisse nieuwe look.

U maakt kans op een metamorfose waarbij u een nieuwe outfit krijgt van Wonderful Fashion, uw make-up wordt gedaan, de kapster neemt uw haar onder handen en de verzorging van de nagels mag natuurlijk ook niet ontbreken!

 Hoe maakt u kans?
Kom naar onze Ladies Night op 14 april 2018 en vul bij binnenkomst een lootje in. Die zelfde avond selecteren wij een winnares die direct in de metamorfose gaat!

 Kaartje kopen voor de Ladies Night?
Te koop bij Sportcentrum Nieuwkoop en Wonderful Fashion voor 17,50 euro per kaartje inclusief 3 consumpties en heerlijke hapjes!Adres: Nieuwveenseweg 39a
Plaats: Nieuwkoop
zaterdag: 14-04-2018 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

De Vlinder pakt uit: 2 maanden vol evenementen

ma, 19/03/2018 - 10:00

Ter Aar – In maart en april hoeft niemand zich te vervelen met de nieuwe evenementenagenda van De Vlinder. De komende twee maanden organiseert het bruisende hart van Ter Aar vele leuke en spannende evenementen voor jong en oud: van lasergamen in de sporthal tot een gezellig terrasfeestje op Koningsdag.

Een spannend Paasweekend

De veelzijdige evenementenperiode wordt afgetrapt met de muzikaalste bingo: SWINGO.  In plaats van getallen, streep je deze avond de liedjes die je hoort af van je SWINGO-kaart. De bovenste rij, het kruis of de volle kaart zijn deze gezellige avond mooie prijzen waard. 

Na een avondje dansen en prijzen winnen, kun je met Pasen in De Vlinder terecht voor een spannende acitiviteit. In de sporthal kun je het op 1 en 2 april met vrienden of familie tegen elkaar opnemen in een potje lasergamen. Dwaal met je team door de vele donkere gangen en ga op zoek naar je tegenstanders. Schakel ze uit met je lasergun en pak de winst.  Een unieke uitdaging in de regio: durf jij het aan? Het lasergamen is ook leuk te combineren met bijvoorbeeld een high-wine of tapas diner. Kijk op de website van De Vlinder voor de mogelijkheden en prijzen.

De Vlinder van Oranje

Ook met Koningsdag pakt De Vlinder dit jaar groots uit. Na de bekende “Koningsnach Karaoke”, kun je op vrijdag 27 april vanaf 15:00 feesten op het mooie terras aan de Aardamseweg. Muziek en heerlijke drankjes zorgen voor het échte Oranje feestgevoel. Ook aan de kinderen wordt gedacht met een groot springkussen in de sporthal. Alle ingrediënten voor een op en top geslaagde Koningsdag 2018.

Maar met het terrasfeestje zijn we er nog niet. Natuurlijk hoort ook het Royal Diner op het programma. Geniet van een heerlijk 3-gangen diner voor maar €24,50. Reserveer snel uw tafel via www.devlinderteraar.nl en zorg dat u er bij bent.

Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op www.devlinderteraar.nl of de Facebookpagina van De Vlinder.

 

 

Matthäus Passion

zo, 18/03/2018 - 16:00

Op
ZONDAG 25 MAART 2018
In Katholieke kerk van Nieuwkoop
Dorpsstraat 35
Uitvoering van de

Matthäus passion
van
Johann Sebastian Bach 

De mooiste delen van de DVD van
Pieter Jan Leusink met het Holland Boys Choir & Netherlands Bach Orchestra
Op groot scherm met Nederlandse ondertiteling. 

Aanvang 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. 

(uiteraard hebben wij toestemming voor dit unieke gebeuren van Pieter Jan Leusink.)Adres: Dorpsstraat 35
Plaats: Nieuwkoop
zondag: 25-03-2018 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Autismecafe Nieuwkoop 21 maart: brusjes avond

zo, 18/03/2018 - 12:00

Op woensdagavond 21 maart is er weer een autismecafe in het gebouw "de Bun" in Noorden.Tijdens deze avond komen de "brusjes" aan het woord. Brussen zijn de broers en zussen van kinderen met een vorm van autisme. Hoe is het thuis als je broer of zus autisme heeft, wat is er moeilijk, wat is er leuk. Hebben zij tips voor andere brussen? Na de pauze vertellen medewerkers van het centrum jeugd en gezin wat zij kunnen betekenen voor brussen. De avond begint om 19.30u, vanaf 19.15 staan de koffie en de thee klaar. Onze bibliotheek met nieuwe boeken is geopend in de pauze. Entree is gratis. Uiteraard zijn deze avond de andere brusjes meer dan welkom!!Adres: Anemonenstraat 23
Plaats: Noorden
woensdag: 21-03-2018 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Kofferbak en Kruiwagenverkoop op zaterdag 14 april in Ter Aar

zo, 18/03/2018 - 12:00

De ondernemers van het winkelcentrum in Ter Aar organiseren al vele jaren een  kofferbakverkoop welke sinds vorige jaar uitgebreid is met een “Kruiwagenverkoop”. Met deze kruiwagenverkoop wordt een ieder die niet met een auto kan komen of voor wie geen autoplaats meer beschikbaar is in de gelegenheid gesteld om aansluitend op het Lindenplein zijn of haar overtollige spulletjes te verkopen vanaf een kleedje. Kom daarom op zaterdag  14 April naar het Lindenplein in Ter Aar.

Iedereen kan op deze dag spulletjes kopen die door deelnemers in de kofferbak van de auto of “kruiwagen” zijn meegenomen en rondom de auto of “kruiwagen” zijn uitgestald.  Een grote verscheidenheid van artikelen staan dan op het Lindenplein en omgeving op een nieuwe eigenaar te wachten.

Als ook u uw overtollige bezittingen wilt verkopen bent u van harte welkom. Een kleine verkooptafel bij auto of “kruiwagen” wordt toegestaan. Deelname is gratis.

Wel moet u zich vooraf aanmelden. Dit kan bij Jan Bakker (De Kaashoek) lindenplein 5 Ter Aar tel 604297 . Op de verkoopdag wordt u plaats aangewezen. Het is al een aantal jaren een groot succes en de ondernemers hopen er samen met de deelnemers weer een gezellig evenement van te maken. 

                                           Adres:
Plaats: Ter Aar
zaterdag: 14-04-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

25 maart: Jazz Bij Banja in Woerden

zo, 18/03/2018 - 11:03

Zondag 25 maart organiseert restaurant Banja  voor de derde keer een live jazz middag in Woerden: Jazz Bij Banja.  De Dixie Six All Stars, één van de twee huisorkesten, verzorgt deze middag de muziek. Volgende maand speelt weer het andere huisorkest, de Radio Town Jazzband.

De eerste twee jazz-zondagen bij Banja werden druk bezocht en Nel Radovanovic, de eigenaar, krijgt alleen maar enthousiaste reacties. Reden genoeg dus om door te gaan met deze toegankelijke, vrolijke traditionele muziek uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Aanstaande zondag, 25 maart, gaat dit dus weer gebeuren.

De toegang is gratis en er is geen toeslag op de consumpties vanwege de live muziek. De band speelt vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur. Restaurant Banja, Havenstraat 45, 3441 BH Woerden.Adres: Havenstraat 45
Plaats: Woerden
zondag: 25-03-2018 om 15:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

NieuweKoopjes op ViaRegio.nl

zo, 18/03/2018 - 10:00

Op www.ViaRegio.nl vind je een overvloed aan regionale advertenties. Dagelijks worden er koopjes geplaatst. Alles is lekker in de buurt en het plaatsen van een advertentie is gratis. Klik hier om jouw advertentie te plaatsen. Hieronder een overzicht van de nieuwste koopjes:

2.5 zitsbankalphen aan den rijnbieden 2.5 zits bank.3 jaar oud.De stof is Lamous,lijkt op suede.Ziet er nog heel mooi ... Te Koop mooie Peugeot 206nieuwveenbieden Te Koop mooie Peugeot 206. Bouwjaar 2001 APK tot 15 december 2018 Voor 2 nieuwe... Fijne Friteuse van Philipsnieuwkoop€ 15,- Prima werkende friteuse. Ik doe hem weg omdat hij te groot is. Je kunt er in een... Te Koop aangeboden projectornieuwkoopn.o.t.k. Delft Delita projector film / dia In eiken kist , geheel compleet jaartal 194... Te Koop aangeboden Postzegelsnieuwkoopn.o.t.k. Postzegel Spanje 1875 Koning Alfons X11 (10 ) blauw Catawiki nummer 678156 mi...

Nationale ProfitFirstDag "alle ondernemers winst leren maken"

zo, 18/03/2018 - 10:00

Ter Aar – “We willen dat alle ondernemers winst leren maken”, vertelt Femke Hogema, oprichter van Profit First Nederland. Met deze missie verzorgt zij samen met 35 Profit First Professionals op 21 maart aanstaande workshops door heel Nederland en België. “Zo kunnen ondernemers kennismaken met de uit Amerika overgewaaide Profit First-methode.”

Toen Hogema 2 jaar geleden zelf kennismaakte met de Profit First-methode, dacht ze ‘dat de hemel op aarde landde’. “Dit is het antwoord op een groot maatschappelijk probleem. Ondernemers hebben van nature vaak (te) weinig kennis van financiën en dat nekt hen. Te veel ondernemers redden het daardoor niet of liggen ’s nachts wakker van financiële zorgen.” Hogema ziet Profit First als het “eerste echte antwoord op dit probleem”. “Dankzij de Profit First-methode hoeven ondernemers hun boekhouding niet tot in de details te snappen, maar kunnen ze wel sturen op financieel succes.”

#ProfitFirstDag

Het idee om een nationale Profit First Dag te organiseren ontstond spontaan “om zoveel mogelijk ondernemers op een laagdrempelige manier te helpen grip op cijfers te krijgen.” Op 21 maart organiseren de Profit First Professionals op 24 locaties door heel Nederland en België workshops voor ondernemers. Hogema zegt glimlachend: “Op deze manier dragen we allemaal bij aan een financieel gezondere en succesvollere wereld. Dat is waar ik het voor doe.”

De workshops zijn zeer praktisch en ervaringsgericht. Deelnemers gaan direct aan de slag met de methode, zodat ze aan den lijve ondervinden wat het effect is. In Leiden verzorgt Profit First Professional Daphne Lie uit Ter Aar de workshop. “Profit First is voor ondernemers die vanaf dag 1 een financieel succesvol bedrijf willen runnen.” Na de workshop heeft een ondernemer voldoende handvatten om er meteen mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Aanmelden voor een van de workshops tijdens deze nationale Profit First Dag kan via www.ProfitFirstDag.nl. Er wordt slechts een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.  

 Adres:
Plaats: Ter Aar
woensdag: 21-03-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Club 50+ Noorden gaat weer fietsen

zo, 18/03/2018 - 09:00

Woensdag 21 maart is de eerste fietstocht van dit jaar. We gaan dit keer richting Haarzuilens. Onderweg is er een koffiestop (voor eigen rekening) De afstand is ongeveer 35 km. We fietsen met aangepaste snelheid. Deelname is voor eigen risico en de kosten zijn € 0,50 p.p. U hoeft geen lid te zijn om mee te mogen fietsen. We vertrekken om 9:30 uur vanaf de parkeerplaats t.o. de RK-kerk in Noorden. Voor meer info: J. Goes (0172-409380)/ J. Leliveld (0172-409148)Adres: Simon van Capelweg
Plaats: Noorden
woensdag: 21-03-2018 om 09:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Tom onderweg naar jou?

zo, 18/03/2018 - 09:00

Tom in de buurt is maandag 19 maart met de Tombus onderweg naar Vrouwenakker, Noordse dorp en Papenveer. Bewoners kunnen langskomen bij de bus en zijn van harte uitgenodigd om Tom in de buurt te ontmoeten en vragen te stellen over zorg en welzijn.

De Tom bus staat van 11.00 tot 12.00 uur in Vrouwenakker bij fietsenzaak Van Rijn, in Noordse dorp van 13.00 tot 14.00 uur bij de hervormde kerk (Noordse Dorpsweg 4) en in Papenveer van 15.00 tot 16.00 uur op de Bloemenstraat 80 (nabij supermarkt OD&DO).

Later dit jaar bezoekt Tom in de buurt ook de andere kernen van de gemeente Nieuwkoop.

Kansen voor recreatie in polder en Park Zegersloot

zo, 18/03/2018 - 08:00

Ondernemers en organisaties uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop hebben zich op dinsdag 13 maart samen gebogen over de kansen voor passende recreatie rond Park Zegersloot, de polder en de Molenviergang in Aarlanderveen Het Platform Recreatie en Toerisme Alphen aan den Rijn (PReT) organiseerde deze drukbezochte avond op de schitterende nieuwe vergaderlocatie in Bistrobar Bij Hen.

Water, Wind en Wieken

Monique Veldman (voorzitter PReT), start de avond met een vraaggesprek over ervaringen en ideeën betreft de ontwikkeling van recreatie en toerisme in dit prachtige gebied. Hoe kijkt het panel aan tegen nieuwe ontwikkelingen? Bert Splinter: “We zien kansen om met de unieke Molenviergang, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, de fietsers en wandelaars een unieke ervaring te bieden. Dit kunnen we doen door arrangementen te maken waarin we het verhaal van de polder vertellen, en dat willen we samen doen met ondernemers.” Die beleving draagt overigens een naam die tot de verbeelding spreekt: “Water, Wind en Wieken”.  

Veel kansen onbenut in veelzijdig gebied

Gerrit Wassenburg van fietsboot Ali-B2 prijst het afwisselende gebied, waar alles voor zijn klant eigenlijk aanwezig is, en ziet vooral kansen in samenwerkingen in arrangementen met touroperators en ondernemers. Bas Wienbelt van Bezoekerscentrum de Veenweiden ziet nog veel recreatieve kansen onbenut in het mooie Park Zegersloot: “De bereikbaarheid en de ligging van het park zijn uitstekend. Er liggen plannen voor een betere beleving van het gebied. Boven water én onder water!”

Aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen

Albert Kalkhoven van Wet & Wild Social Club over nieuwe ontwikkelingen: “Het ontbreekt in Alphen aan den Rijn aan gezellige aanleg- en overnachtingsplaatsen voor boten, wil je dat publiek aanspreken, dan zullen we daar iets aan moeten doen. Je moet vooral blijven bewegen als je de bal toegespeeld wil krijgen.” Vivienne Winkelaar, eigenaar van Bistrobar Bij Hen, Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi en midgetgolf, ziet kansen in het aanspreken van verschillende doelgroepen. Enerzijds gezinnen met kinderen die komen ontdekken, anderzijds de recreatieve wandelaar en fietser die komt genieten.

Brainstormen over fietsplezier in de polder

De aanwezigen hebben zich vervolgens gebogen over een sessie met CAS (Centrum voor Architectuur (Ruimte) en Stedenbouw). Aan de hand van een gebiedskaart werden er volop ideeën uitgewisseld en plannen besproken. Opvallend was dat men eigenlijk niet goed wist wat zich “bij de buren” in de polder afspeelt aan ontwikkelingen op het gebied van kleinschalig agrotoerisme. Het is de wens van de ondernemers en organisaties snel meer aansluiting te vinden bij elkaar om verder te komen. Daarnaast werd de communicatie genoemd als belangrijk aandachtspunt: de bewegwijzering, online zichtbaarheid,  regionale samenwerkingen en informatieverstrekking zijn essentieel bij het bevorderen van recreatie en toerisme.

Kees van Velzen: “Haak de armen in elkaar.”

Wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn sluit af: “We moeten goed kijken wat er nog mist om de polder aantrekkelijk te maken voor fietsers en wandelaars. Verbinding, hoe kleinschalig soms ook, is hier van het grootste belang. Haak de armen vooral in elkaar, dat maakt ons sterk. Een afwisselend aanbod is aantrekkelijk voor de recreant, evenals onze streekproducten. Laten we trots zijn op elkaar en ons mooie gebied!” Aansluitend was er een netwerkborrel met de heerlijkste hapjes uit de polder.

En hoe nu verder?

De bijeenkomst werd door de aanwezigen als zeer inspirerend ervaren. Deze avond is er een goede start gemaakt om Park Zegersloot en de Molenviergangpolder op de kaart te zetten, maar hier blijft het niet bij. Er komt een vervolgtraject waarin er onder meer een vervolgsessie komt, ook weer onder leiding van CAS. Daarnaast zullen de adviseurs van het Rijn- en Veenstreeknetwerk ondernemers bijstaan door hen te verbinden en zo nieuwe recreatieproducten in de markt te zetten.

Niet druk op Nieuwkoopse markt vanwege terreurdreiging

za, 17/03/2018 - 20:01

Zaterdag was het zeer rustig op de markt in Nieuwkoop op het Reghthuysplein vanwege een terreudreiging eerder deze week. Vele mensen meden de markt waar het normaal veel drukker is. Het was ook minder druk vanwege de kou volgens aanwezigen. Sommige kooplieden waren uit voorzorg niet aanwezig. Wel volop aanwezig was de politie alsook de politieke partijen in verband met de verkiezingen van aanstaande woensdag. Burgemeester Frans Buijserd gaf het goede voorbeeld en ging boodschappen halen op de markt. “Ik was ook gekomen als er geen verdachte was opgepakt'', zegt hij. “Gewoon om te laten zien dat je je niet hierin moet laten meeslepen", zo bericht het AD. Lees meer via ad.nl

Oud Hollandsch Eten, Drinken en Feesten. Bruin Café Tante Zwaan heeft haar deuren geopend.

za, 17/03/2018 - 17:00

Afgelopen weekend opende Bruin Café Tante Zwaan haar deuren. Het openingsweekend was van 's middags tot en met 's nacht druk bezocht. Eigenaren Punk en Mariel runnen al 2 jaar PUHA te Bodegraven. Deze uitgaangelegenheid is gericht op grote feesten en evenementen en wordt vaak afgehuurd. Wij wilden daarnaast invulling geven aan een super knus gezellig klein bruin cafe. En dat is gelukt...het naastgelegenTante Zwaan is het kleinse café van Bodegraven waar nostalgie de boventoon voert. Er zijn knusse hoekjes ingericht met Oma's meubels en foto's van meer dan 100 jaar terug. Ambachtelijk gedroogd vlees hangt aan het plafond bij de bar en geven een heerlijke geur af. De Cyclaampjes shinen op de tafelkleedjes en het advocaatje staat klaar naast de moderne dranken.....Tante Zwaan biedt gezelligheid. Of het nou om een borrel of een kop koffie in de middag gaat of gezelligheid in de avond; Tante Zwaan is dé uitvalsbasis voor iedereen die vertier zoekt in het dorp. De naam verwijst naar de famillie Zwaan welke jaren lang eigenaar is geweest van het pand en daar onder andere café Zwaan runde. De wat oudere generatie in Bodegraven herkent het direct.


Tante kookt elke week een heerlijke huisgemaakte weekend-schotel voor een zacht prijsje. De maaltijd wordt weekelijks bekend gemaakt via het krijtbord én de facebook-pagina. Deze week serveerde Tante oud Hollandse zoervleisj (draadjesvlees) met Oma Friet en komende week staat er een bord Spaghetti met gehaktballetjes op het menu voor slechts €7,50. Mariel maakt alles zelf. De keuken is haar niet vreemd want jaren lang was zij thuiskok in Bodegraven, had zij als foodblogger een collum in een kookmagazine. Vers en huisgemaakt is bij haar vanzelfsprekend. Eten moet goed zijn, dat weten de trouwe bezoekers van PUHA inmiddels wel.

Tante Zwaan is geopend van Donderdag tot en met Zondag.

decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration