Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

Feed-aggregator

Betaalbare starterswoningen op locatie Vosseschans en Fontein

Nieuwsregio - 7 uur 49 min geleden

Jongeren die noodgedwongen uit Ter Aar vertrekken vanwege een gebrekkig aanbod van betaalbare starterswoningen in het dorp. Veel starters wijken uit naar omliggende gemeenten voor het kopen van hun eerste woning. Het CDA wil het tij keren en zet daarom in op het realiseren van meer betaalbare starterswoningen. De Ter Aarse CDA-kandidaat Brent Wijshijer is duidelijk: ‘Koopwoningen worden steeds duurder en starters kunnen de concurrentie met doorstromers niet aan. Het feit dat starters slechts 101 procent van de woningwaarde kunnen lenen, terwijl de doorstromers meer voor hun huis krijgen en dankzij de overwaarde starters kunnen overbieden, is oneerlijke concurrentie waar een oplossing voor moet worden gevonden.’ Volgens Wijshijer zijn er in Ter Aar verschillende mogelijkheden om starters voor het dorp te behouden: ‘Op de locaties van de huidige basisscholen De Fontein en De Vosseschans komt met de komst van de nieuwe schoollocatie grond vrij voor woningbouw. Met de al geplande komst van een woonzorgcentrum voor ouderen op de huidige plek van basisschool Het Kompas ontstaan er waardevolle mogelijkheden om net als voor oud ook voor jong passende en betaalbare woningen te creëren.’

Lasergamen op zondag 1 april en maandag 2 april

Nieuwsregio - 11 uur 49 min geleden

Is paintball net te heftig voor je, maar houd je wel van actie? Dan ben je met Pasen bij ons aan het goede adres! We verbouwen onze sporthal tot een ware lasergame area. Heb jij je vizier al op scherp staan en scoor je de meeste punten? Dan ben jij de enige echte winnaar van “Lasergame De Vlinder”! We spelen in rondes van 15 minuten (uitleg + actief spelen). Reserveer alvast jouw spel via www.devlinderteraar.nl/reserveren.

Geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar. Min. 4 deelnemers en max. 16 deelnemers per ronde.

Zondag 1 april + maandag 2 april – 12:00 tot 20:00

Prijzen:           

Lasergamen:  €5,00 p.p. per ronde Onbeperkt Tapas + 1 ronde lasergamen: €24,95 p.p. Heerlijk 3-gangen diner + 1 ronde lasergamen: €29,95 p.p. High Wine + 1 ronde lasergamen: €21,50 p.p. High Wine Deluxe + 1 ronde lasergamen: €29,95 p.p.

 Adres: Aardamseweg 75
Plaats: Ter Aar
zondag: 01-04-2018 om 12:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Swingo in De Vlinder op 31 maart

Nieuwsregio - 11 uur 49 min geleden

Een avondje lekker dansen en meezingen met de beste hits, en tegelijkertijd een spelletje BINGO spelen! Het kan allemaal tijdens de SWINGO! Heb je jouw muziekkennis paraat? Want in plaats van getallen, streep je de liedjes die je hoort af op jouw SWINGO kaart. De bovenste rij, het kruis of de volle kaart? Dat zijn mooie prijzen waard!

Zaterdag 31 maart – 22:00               

Deelname: €10,00 per persoon

 Adres: Aardamseweg 75
Plaats: Ter Aar
zaterdag: 31-03-2018 om 22:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Geslaagde muzikale Cruise!

Nieuwsregio - 11 uur 49 min geleden

Het jaarconcert op zaterdag 17 maart in theaterzaal Kaleidoskoop is een mooie muzikale Cruise geworden! Het publiek werd aan het begin door kapitein en voorzitter John Boere met scheepsbel ontvangen en vervolgens naar hun plek gebracht. Voor de donateurs met vrijkaarten waren speciale vip-plaatsen op de voorste rijen in de zaal gereserveerd, zodat zij van een mooi uitzicht konden genieten.

Samen met het harmonieorkest o.l.v. eerste stuurman (en dirigent) Nick Hoogland maakte het publiek in korte tijd een prachtige wereldreis. Nick had voor deze gelegenheid filmbeelden en foto's opgezocht, die goed pasten bij de muziekstukken. De bootreis ging via Spanje naar het Middelandse Zee-gebied en om uiteindelijk in Japan een korte tussenstop te maken. In de pauze kon men even bijkomen onder het genot van een drankje in de lounge of kon men een gokje in het casino wagen.

Daarna ging de cruiseboot verder voor een bezoek aan Zuid Amerika om uiteindelijk terug te keren naar Nieuwkoop. Na afloop bleef het publiek nog lange tijd met de bemanning en medereizigers napraten in de bar over deze mooie bootreis.

Schiphol-overlast moet gaan over mensen, niet over cijfers

CDA Nieuwkoop - 15 uur 46 min geleden
De uitbreiding van Schiphol is al jaren onderwerp van de politieke agenda en aanleiding voor diverse lokale protestacties. Waar Schiphol vraagt om groei, vragen de omliggende gemeenten voor minder overlast. Verschillende CDA afdelingen uit de omgeving Schiphol slaan de handen ineen en bieden een manifest aan bij de Tweede Kamer in Den Haag waarin aandacht gevraagd wordt voor de mensen achter de cijfers. Initiatiefnemers Robbert-Jan van Duijn (CDA Aalsmeer) en Antoinette Ingwersen (CDA Nieuwkoop) missen in de vele initiatieven de stem van de mensen zelf gecombineerd met praktische haalbare oplossingen. Van Duijn: “Alle overlegtafels en adviescommissies gaan altijd maar over de cijfers en de gemiddelden uit onderzoeken, maar te weinig over waar de mensen echt zorgen over hebben”. Volgens Ingwersen is dat juist van belang: “We vullen makkelijk in wat mensen vinden, zonder hen precies te vragen naar het hoe en wanneer van de ervaren overlast en wat hen zou helpen”. Volgens initiatiefnemer van Duijn moet dit juist een gezamenlijke actie zijn: “Iedere gemeente heeft steeds haar eigen belang. Begrijpelijk, maar we kunnen veel beter samen één vuist maken in plaats van ieder voor zich. Dan krijgen we veel meer voor de inwoners voor elkaar”. Ingwersen geeft aan dat het bundelen van de lokale CDA krachten een positief en krachtig signaal is richting Den Haag. De minister wil voor de zomer het adviestraject over de groei van Schiphol afgerond hebben en dus belangrijk om nu eensgezind te reageren. Lokale versnippering en tegengestelde belangen werkt alleen maar in het voordeel van Schiphol. We volgen andere lokale initiatieven uiteraard serieus en we willen dat ook zeker aan elkaar verbinden als dat bijdraagt aan het concreet aanpakken van de ervaren overlast. Want om dat laatste is het ons te doen. Het manifest dat de CDA fracties aan de tweede kamer aanbiedt bevat initiatieven en maatregelen die bewoners genoemd hebben om onnodige overlast te verminderen, overlast beter voorspelbaar te maken en voor ruimhartige compensatie van de hinder te zorgen. Dat hoeven helemaal geen ingrijpende opties te zijn: “Een eerste stap is bijvoorbeeld het uitvoeren van permanente geluidsmetingen, een verbod op het draaien van een vliegtuig boven een woonwijk of ontwikkel een vlieg weerbericht zodat mensen weten wanneer er rustmomenten zijn. Dit kan voor de bewoners een wereld van verschil maken”. Op 5 maart hebben de verschillende CDA afdelingen hun voorstel in Den Haag overhandigd aan de fractievoorzitter van het CDA Sybrand Buma en Schiphol-woordvoerder Mustafa Amhaouch.

Veilige oversteek Oude Nieuwveenseweg-Hazeweg

CDA Nieuwkoop - 16 uur 13 min geleden
Er is veel verkeer op de Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen van onder andere auto's, vrachtverkeer, fietsers, scooters en ook tractoren. Dat levert regelmatig onveilige verkeerssituaties op, met name voor kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers. CDA-wethouderskandidaat Antoinette Ingwersen pleit voor een veilige oversteek bij de kruising Oude Nieuwveenseweg-Hazeweg. Daarnaast geeft ze aan dat sowieso de snelheid veel meer gehandhaafd moet worden. “De nieuwe wijk op het ‘land van Boer Bos’ wordt ontsloten middels de nieuwe J.J. Rooversstraat en kruist de Oude Nieuwveenseweg”. Volgens Ingwersen is dit kruispunt onveilig: “Ik maak mij in het bijzonder zorgen om de kinderen die vanuit verschillende kanten daar de Oude Nieuwveenseweg oversteken richting de scholen, de kinderopvang en de Ringkant. Er zijn nu geen zebrapaden aanwezig. Hierdoor is de verkeerssituatie voor iedereen onduidelijk en daardoor onveilig.” Het CDA wil dus dat er snel een veilige en duidelijke oversteekplaats komt op het kruispunt Hazeweg-Oude Nieuwveenseweg-JJ Rooversstraat. Volgens Antoinette Ingwersen moet dit snel gebeuren voordat het te laat is en er ernstige ongelukken gebeuren.

Stop op ontwikkeling supermarkten Intratuin

Nieuwsregio - 16 uur 49 min geleden

Woensdagmorgen is bekend geworden dat de raad van Nieuwkoop heeft ingestemd met het nemen van een voorbereidingsbesluit om de mogelijke komst van supermarkten bij de Intratuin te voorkomen. Op initiatief van VVD, CDA, Natuurlijk Nieuwkoop, SGP-Christenunie en Fractie Mur is aan dit besluit gewerkt. Concreet betekent dit dat er gedurende een jaar geen supermarkten geëxploiteerd mogen worden en het bestaande bestemmingsplan gaat worden herzien. In de tussentijd moet de gemeente in gesprek met de ontwikkelaar om andere mogelijkheden voor de locatie te bekijken. Vanuit de politieke partijen zijn zorgen geuit over de verkeersveiligheid, over de leefbaarheid en vitaliteit van het centrum en over de wenselijkheid van een nieuwe supermarktlocatie in de kern Ter Aar. Afgelopen weken is er in beslotenheid gewerkt aan het voorbereidingsbesluit. Donderdag 8 maart is dit besluit met 12 stemmen voor (Natuurlijk Nieuwkoop, CDA, VVD, SGP-Christenunie en de Fractie Mur) en 7 stemmen tegen (SBN en D66) aangenomen. De partijen roepen het College op om direct te starten met de gesprekken met de projectontwikkelaar om het project definitief van de baan te krijgen. Volgens de initiatiefnemende politieke partijen moet er geluisterd worden naar de brede roep vanuit de gemeenschap tegen de ontwikkeling van een nieuwe supermarktlocatie. De veiligheid van de Kerkweg, de versnippering van het winkelbestand in Ter Aar, de zorgen vanuit de omwonenden, en de gevolgen voor de ander winkelcentra in de gemeente hebben ervoor gezorgd dat de partijen op korte termijn tot dit plan zijn gekomen.

SGP-ChristenUnie tegen ontwikkeling supermarkten Intratuin

Nieuwsregio - ma, 19/03/2018 - 18:00

Op initiatief van VVD, CDA, Natuurlijk Nieuwkoop, SGP-Christenunie is aan dit besluit gewerkt. Concreet betekent dit dat er gedurende een jaar geen supermarkten geëxploiteerd mogen worden en het bestaande bestemmingsplan gaat worden herzien. In de tussentijd moet de gemeente in gesprek met de ontwikkelaar om andere mogelijkheden voor de locatie te bekijken.

Vanuit de politieke partijen zijn zorgen geuit over de verkeersveiligheid, over de leefbaarheid en vitaliteit van het centrum en over de wenselijkheid van een nieuwe supermarktlocatie in de kern Ter Aar. Afgelopen weken is er in beslotenheid gewerkt aan het voorbereidingsbesluit. Donderdag 8 maart is dit besluit met 12 stemmen voor (Natuurlijk Nieuwkoop, CDA, VVD, SGP-Christenunie en de Fractie Mur) en 7 stemmen tegen (SBN en D66) aangenomen. De partijen roepen het College op om direct te starten met de gesprekken met de projectontwikkelaar om het project definitief van de baan te krijgen.

Volgens de initiatiefnemende politieke partijen moet er geluisterd worden naar de brede roep vanuit de gemeenschap tegen de ontwikkeling van een nieuwe supermarktlocatie. De veiligheid van de Kerkweg, de versnippering van het winkelbestand in Ter Aar, de zorgen vanuit de omwonenden, en de gevolgen voor de ander winkelcentra in de gemeente hebben ervoor gezorgd dat de partijen op korte termijn tot dit plan zijn gekomen.

Hoe nu verder?

In de week van 12 maart is er begonnen aan de eerste sloopwerkzaamheden. De SGP-ChristenUnie zal zichzelf en het college aan blijven sporen mogelijkheden te zoeken om deze voor velen ongewenste ontwikkeling een halt toe te roepen. Wij willen en kunnen geen belofte doen dat er bij de Intratuin nooit een supermarkt zal komen want dat zou een loze belofte kunnen zijn (zeker in deze verkiezingstijd willen wij daar niet aan meedoen). Wel kunnen wij u beloven ons er niet zo maar bij neer te leggen omdat deze ontwikkeling desastreus zal zijn voor onze lokale middenstand en ook andere kan schaden zoals omwonenden.

 

Zorg voor een vrijliggend fietspad op de Westkanaalweg

CDA Nieuwkoop - ma, 19/03/2018 - 14:36
De Westkanaalweg is al tijden een doorn in het oog voor de verkeersveiligheid in Ter Aar. Er wordt te hard gereden, alle vrachtwagen rijden er overheen en straks met het nieuwe IKC moeten alle basisschoolleerlingen eroverheen. Tijd voor actie, vindt Ter Aarder Brent Wijshijer, kandidaat voor het CDA. Wijshijer: “Het huidige fietspad langs de Westkanaalweg is niet veilig genoeg. Straks komt er alleen nog maar verkeer, terwijl het nu al onveilige situaties oplevert”. Volgens Wijshijer biedt een vrijliggend fietspad de oplossing: “Fietsers kunnen weer veilig de weg op en en ongelukken kunnen worden voorkomen.” Auto-ongelukken en onveilige situaties komen vaker voor op de Westkanaalweg. Vorig jaar zijn er wel 2 ongelukken geweest en de kruising bij de Aardamsebrug blijft voor veel mensen een onoverzichtelijke situatie. Als het aan het CDA ligt, gaat dat dus in de komende periode veranderen. Tenslotte laat Wijshijer weet een voorstander te zijn van snelheidscontroles op de Westkanaalweg om de snelheid eruit te krijgen.

Feestelijke opening vrijeschool-peutergroep op 24 maart

Nieuwsregio - ma, 19/03/2018 - 14:21

Op zaterdag 24 maart zal wethouder Alberta Schuurs om 12:30 uur de feestelijke opening van de nieuwe vrijeschool-peutergroep ‘Wilgenroosje’ in Mijdrecht verrichten. Dit gebeurt tijdens het openingsfeest van deze nieuwe peutergroep tussen 11:00 tot 13:00 uur op de Oosterlandweg 16 A in Mijdrecht. Het feest wordt georganiseerd door het Initiatief Vrije School Groene Hart en kinderopvang-organisatie Partou.

Het openingsfeest staat in het teken van Palmpasen en de lente en is bedoeld voor alle kinderen en ouders die zin hebben in een leuke zaterdag-activiteit. Kinderen kunnen broodhaantjes bakken en palmpaas-takken versieren, ouders kunnen bijpraten onder het genot van iets te drinken en lekkers, én natuurlijk een kijkje nemen bij de nieuwe peutergroep. Op vrijeschoolgroenehart.wordpress.com vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Grote stap voor Vrije School Groene Hart

De initiatiefgroep Vrije School Groene Hart is blij met de start van de vrijeschool-peutergroep in samenwerking met Partou. “Het is een echte mijlpaal. Het starten van deze peutergroep brengt de komst van een vrijeschool in Mijdrecht een stuk dichterbij”, aldus Margreet Weenink, initiatiefneemster van de Vrije School Groene Hart. “Een peutergroep voedt de komende kleuterklas. Via deze groep is instroom van onderaf naar de kleuterklas gewaarborgd en dat is belangrijk. Verder zegt het feit dat Partou toekomst ziet in deze groep en in de kinderopvang bij de school, veel over de prognoses en de toekomst van het vrijeschoolonderwijs in deze regio.”Adres: Oosterlandweg 16A
Plaats: Mijdrecht
zaterdag: 24-03-2018 om 11:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Win een metamorfose op de Ladies Night!

Nieuwsregio - ma, 19/03/2018 - 10:00

Wil jij een metamorfose winnen?? Kom dan langs op de High Wine Ladies Night van Sportcentrum Nieuwkoop op 14 april 2018.

Op 14 april 2018 verloten wij onder de dames die aanwezig zijn op de High Wine Ladies Night een volledige metamorfose! De lente is dan inmiddels al weer begonnen dus tijd voor een frisse nieuwe look.

U maakt kans op een metamorfose waarbij u een nieuwe outfit krijgt van Wonderful Fashion, uw make-up wordt gedaan, de kapster neemt uw haar onder handen en de verzorging van de nagels mag natuurlijk ook niet ontbreken!

 Hoe maakt u kans?
Kom naar onze Ladies Night op 14 april 2018 en vul bij binnenkomst een lootje in. Die zelfde avond selecteren wij een winnares die direct in de metamorfose gaat!

 Kaartje kopen voor de Ladies Night?
Te koop bij Sportcentrum Nieuwkoop en Wonderful Fashion voor 17,50 euro per kaartje inclusief 3 consumpties en heerlijke hapjes!Adres: Nieuwveenseweg 39a
Plaats: Nieuwkoop
zaterdag: 14-04-2018 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

De Vlinder pakt uit: 2 maanden vol evenementen

Nieuwsregio - ma, 19/03/2018 - 10:00

Ter Aar – In maart en april hoeft niemand zich te vervelen met de nieuwe evenementenagenda van De Vlinder. De komende twee maanden organiseert het bruisende hart van Ter Aar vele leuke en spannende evenementen voor jong en oud: van lasergamen in de sporthal tot een gezellig terrasfeestje op Koningsdag.

Een spannend Paasweekend

De veelzijdige evenementenperiode wordt afgetrapt met de muzikaalste bingo: SWINGO.  In plaats van getallen, streep je deze avond de liedjes die je hoort af van je SWINGO-kaart. De bovenste rij, het kruis of de volle kaart zijn deze gezellige avond mooie prijzen waard. 

Na een avondje dansen en prijzen winnen, kun je met Pasen in De Vlinder terecht voor een spannende acitiviteit. In de sporthal kun je het op 1 en 2 april met vrienden of familie tegen elkaar opnemen in een potje lasergamen. Dwaal met je team door de vele donkere gangen en ga op zoek naar je tegenstanders. Schakel ze uit met je lasergun en pak de winst.  Een unieke uitdaging in de regio: durf jij het aan? Het lasergamen is ook leuk te combineren met bijvoorbeeld een high-wine of tapas diner. Kijk op de website van De Vlinder voor de mogelijkheden en prijzen.

De Vlinder van Oranje

Ook met Koningsdag pakt De Vlinder dit jaar groots uit. Na de bekende “Koningsnach Karaoke”, kun je op vrijdag 27 april vanaf 15:00 feesten op het mooie terras aan de Aardamseweg. Muziek en heerlijke drankjes zorgen voor het échte Oranje feestgevoel. Ook aan de kinderen wordt gedacht met een groot springkussen in de sporthal. Alle ingrediënten voor een op en top geslaagde Koningsdag 2018.

Maar met het terrasfeestje zijn we er nog niet. Natuurlijk hoort ook het Royal Diner op het programma. Geniet van een heerlijk 3-gangen diner voor maar €24,50. Reserveer snel uw tafel via www.devlinderteraar.nl en zorg dat u er bij bent.

Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op www.devlinderteraar.nl of de Facebookpagina van De Vlinder.

 

 

Matthäus Passion

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 16:00

Op
ZONDAG 25 MAART 2018
In Katholieke kerk van Nieuwkoop
Dorpsstraat 35
Uitvoering van de

Matthäus passion
van
Johann Sebastian Bach 

De mooiste delen van de DVD van
Pieter Jan Leusink met het Holland Boys Choir & Netherlands Bach Orchestra
Op groot scherm met Nederlandse ondertiteling. 

Aanvang 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. 

(uiteraard hebben wij toestemming voor dit unieke gebeuren van Pieter Jan Leusink.)Adres: Dorpsstraat 35
Plaats: Nieuwkoop
zondag: 25-03-2018 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Autismecafe Nieuwkoop 21 maart: brusjes avond

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 12:00

Op woensdagavond 21 maart is er weer een autismecafe in het gebouw "de Bun" in Noorden.Tijdens deze avond komen de "brusjes" aan het woord. Brussen zijn de broers en zussen van kinderen met een vorm van autisme. Hoe is het thuis als je broer of zus autisme heeft, wat is er moeilijk, wat is er leuk. Hebben zij tips voor andere brussen? Na de pauze vertellen medewerkers van het centrum jeugd en gezin wat zij kunnen betekenen voor brussen. De avond begint om 19.30u, vanaf 19.15 staan de koffie en de thee klaar. Onze bibliotheek met nieuwe boeken is geopend in de pauze. Entree is gratis. Uiteraard zijn deze avond de andere brusjes meer dan welkom!!Adres: Anemonenstraat 23
Plaats: Noorden
woensdag: 21-03-2018 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Kofferbak en Kruiwagenverkoop op zaterdag 14 april in Ter Aar

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 12:00

De ondernemers van het winkelcentrum in Ter Aar organiseren al vele jaren een  kofferbakverkoop welke sinds vorige jaar uitgebreid is met een “Kruiwagenverkoop”. Met deze kruiwagenverkoop wordt een ieder die niet met een auto kan komen of voor wie geen autoplaats meer beschikbaar is in de gelegenheid gesteld om aansluitend op het Lindenplein zijn of haar overtollige spulletjes te verkopen vanaf een kleedje. Kom daarom op zaterdag  14 April naar het Lindenplein in Ter Aar.

Iedereen kan op deze dag spulletjes kopen die door deelnemers in de kofferbak van de auto of “kruiwagen” zijn meegenomen en rondom de auto of “kruiwagen” zijn uitgestald.  Een grote verscheidenheid van artikelen staan dan op het Lindenplein en omgeving op een nieuwe eigenaar te wachten.

Als ook u uw overtollige bezittingen wilt verkopen bent u van harte welkom. Een kleine verkooptafel bij auto of “kruiwagen” wordt toegestaan. Deelname is gratis.

Wel moet u zich vooraf aanmelden. Dit kan bij Jan Bakker (De Kaashoek) lindenplein 5 Ter Aar tel 604297 . Op de verkoopdag wordt u plaats aangewezen. Het is al een aantal jaren een groot succes en de ondernemers hopen er samen met de deelnemers weer een gezellig evenement van te maken. 

                                           Adres:
Plaats: Ter Aar
zaterdag: 14-04-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

25 maart: Jazz Bij Banja in Woerden

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 11:03

Zondag 25 maart organiseert restaurant Banja  voor de derde keer een live jazz middag in Woerden: Jazz Bij Banja.  De Dixie Six All Stars, één van de twee huisorkesten, verzorgt deze middag de muziek. Volgende maand speelt weer het andere huisorkest, de Radio Town Jazzband.

De eerste twee jazz-zondagen bij Banja werden druk bezocht en Nel Radovanovic, de eigenaar, krijgt alleen maar enthousiaste reacties. Reden genoeg dus om door te gaan met deze toegankelijke, vrolijke traditionele muziek uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Aanstaande zondag, 25 maart, gaat dit dus weer gebeuren.

De toegang is gratis en er is geen toeslag op de consumpties vanwege de live muziek. De band speelt vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur. Restaurant Banja, Havenstraat 45, 3441 BH Woerden.Adres: Havenstraat 45
Plaats: Woerden
zondag: 25-03-2018 om 15:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

NieuweKoopjes op ViaRegio.nl

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 10:00

Op www.ViaRegio.nl vind je een overvloed aan regionale advertenties. Dagelijks worden er koopjes geplaatst. Alles is lekker in de buurt en het plaatsen van een advertentie is gratis. Klik hier om jouw advertentie te plaatsen. Hieronder een overzicht van de nieuwste koopjes:

2.5 zitsbankalphen aan den rijnbieden 2.5 zits bank.3 jaar oud.De stof is Lamous,lijkt op suede.Ziet er nog heel mooi ... Te Koop mooie Peugeot 206nieuwveenbieden Te Koop mooie Peugeot 206. Bouwjaar 2001 APK tot 15 december 2018 Voor 2 nieuwe... Fijne Friteuse van Philipsnieuwkoop€ 15,- Prima werkende friteuse. Ik doe hem weg omdat hij te groot is. Je kunt er in een... Te Koop aangeboden projectornieuwkoopn.o.t.k. Delft Delita projector film / dia In eiken kist , geheel compleet jaartal 194... Te Koop aangeboden Postzegelsnieuwkoopn.o.t.k. Postzegel Spanje 1875 Koning Alfons X11 (10 ) blauw Catawiki nummer 678156 mi...

Nationale ProfitFirstDag "alle ondernemers winst leren maken"

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 10:00

Ter Aar – “We willen dat alle ondernemers winst leren maken”, vertelt Femke Hogema, oprichter van Profit First Nederland. Met deze missie verzorgt zij samen met 35 Profit First Professionals op 21 maart aanstaande workshops door heel Nederland en België. “Zo kunnen ondernemers kennismaken met de uit Amerika overgewaaide Profit First-methode.”

Toen Hogema 2 jaar geleden zelf kennismaakte met de Profit First-methode, dacht ze ‘dat de hemel op aarde landde’. “Dit is het antwoord op een groot maatschappelijk probleem. Ondernemers hebben van nature vaak (te) weinig kennis van financiën en dat nekt hen. Te veel ondernemers redden het daardoor niet of liggen ’s nachts wakker van financiële zorgen.” Hogema ziet Profit First als het “eerste echte antwoord op dit probleem”. “Dankzij de Profit First-methode hoeven ondernemers hun boekhouding niet tot in de details te snappen, maar kunnen ze wel sturen op financieel succes.”

#ProfitFirstDag

Het idee om een nationale Profit First Dag te organiseren ontstond spontaan “om zoveel mogelijk ondernemers op een laagdrempelige manier te helpen grip op cijfers te krijgen.” Op 21 maart organiseren de Profit First Professionals op 24 locaties door heel Nederland en België workshops voor ondernemers. Hogema zegt glimlachend: “Op deze manier dragen we allemaal bij aan een financieel gezondere en succesvollere wereld. Dat is waar ik het voor doe.”

De workshops zijn zeer praktisch en ervaringsgericht. Deelnemers gaan direct aan de slag met de methode, zodat ze aan den lijve ondervinden wat het effect is. In Leiden verzorgt Profit First Professional Daphne Lie uit Ter Aar de workshop. “Profit First is voor ondernemers die vanaf dag 1 een financieel succesvol bedrijf willen runnen.” Na de workshop heeft een ondernemer voldoende handvatten om er meteen mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Aanmelden voor een van de workshops tijdens deze nationale Profit First Dag kan via www.ProfitFirstDag.nl. Er wordt slechts een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.  

 Adres:
Plaats: Ter Aar
woensdag: 21-03-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Club 50+ Noorden gaat weer fietsen

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 09:00

Woensdag 21 maart is de eerste fietstocht van dit jaar. We gaan dit keer richting Haarzuilens. Onderweg is er een koffiestop (voor eigen rekening) De afstand is ongeveer 35 km. We fietsen met aangepaste snelheid. Deelname is voor eigen risico en de kosten zijn € 0,50 p.p. U hoeft geen lid te zijn om mee te mogen fietsen. We vertrekken om 9:30 uur vanaf de parkeerplaats t.o. de RK-kerk in Noorden. Voor meer info: J. Goes (0172-409380)/ J. Leliveld (0172-409148)Adres: Simon van Capelweg
Plaats: Noorden
woensdag: 21-03-2018 om 09:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Tom onderweg naar jou?

Nieuwsregio - zo, 18/03/2018 - 09:00

Tom in de buurt is maandag 19 maart met de Tombus onderweg naar Vrouwenakker, Noordse dorp en Papenveer. Bewoners kunnen langskomen bij de bus en zijn van harte uitgenodigd om Tom in de buurt te ontmoeten en vragen te stellen over zorg en welzijn.

De Tom bus staat van 11.00 tot 12.00 uur in Vrouwenakker bij fietsenzaak Van Rijn, in Noordse dorp van 13.00 tot 14.00 uur bij de hervormde kerk (Noordse Dorpsweg 4) en in Papenveer van 15.00 tot 16.00 uur op de Bloemenstraat 80 (nabij supermarkt OD&DO).

Later dit jaar bezoekt Tom in de buurt ook de andere kernen van de gemeente Nieuwkoop.

decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration